MUTFAK
bu kategoride yeni konu aç

  • Bu alan boş geçildi 😃😃
    Cumartesi sıkıcılığı mı bu acaba ne yaaa uff .. Sabah da ne güzel enerjik kalkmıştım halbukiii 😐😐😐 Kendimi mutfağa atsam sizce iyi gelir mi kızlarr şöyyyle bol soslu ıslak kek .. Hem yapması iyi gelir,hem yemesi 😊...
    Oku - Yorum Yap | 7 yorum

  • Hayat sevince güzel
    Dün gecti yarin var mı? Gençliğinde gúvenme ölen hep ihtiyarmiii?...

    Oku - Yorum Yap | 0 yorum

  • İKİ RENKLİ KURABİYE
    Malzemeler 2 adet yumurta2 su bardağı pudra şekeri250 gram oda sıcaklığında margarin1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaAldığı kadar un2 çorba kaşığı kakao Hazırlanışı Derin bir kaba kakao hariç bütün malzemeyi alıp yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurun yarısını ayırıp diğer yarısına kakao koyup yoğurun. Merdane ile iki hamuru da açın. Daha sonra ikisini birbirinin üzerine koyun. Yanları bıçak yardımı ile düzeltin ve rulo gibi sarın. Bıçakla dilim dilim kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin veya yuvarlayıp koyabilir siniz. 150° önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirin. AFİYET OLSUN....
    Oku - Yorum Yap | 0 yorum

  • AZ MALZEMELİ PASTA
    Malzemeler 4 adet yumurta2 paket kakaolu pastacı kreması1 paket krem şanti1 su bardağı süt Üzerine; Vişne reçeli Hazırlanışı Sütü bir kabın içerisinde krem şantiyle çırpıyoruz, kıvama gelince buzdolabına koyup soğumaya bırakıyoruz. Yumurtaları bir kabın içerisine kırıp 10 dk blenderle çırpıyoruz. İçerisine kakaolu pastacı kremasını koyup kıvama gelene kadar blenderle çırpıyoruz. Sonra fırında dayanaklı yuvarlak cam borcamın içerisine yağlı kağıdı koyup karışımı içine döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişiyoruz. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın dolaptaki krem şantiyi soğuduktan sonra üzerine döküyoruz. Kenarlarına sürmeden üstüne yatıyoruz. Sonra üzerine vişne reçelinin vişnelerini koyuyoruz dolapta biraz daha dinlendirdikten servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN...
    Oku - Yorum Yap | 2 yorum

  • NEFİS KURABİYEM
    Malzemeler 1 paket margarin1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı pudra şekeri2 su bardağı nişasta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya11 yemek kaşığı dolu dolu unVişne reçeli Hazırlanışı Oda sıcaklığında kalmış margarini ve diğer malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırıyoruz. Sonra yıldız uçlu kurabiye aparatının içine hamurdan koyup baş parmağımızla aşağıya doğru bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye resimdeki gibi diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakikaya yakın üzeri biraz pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Top top yaptığımız kurabiye şekillerini soğuyunca birinin arasına reçel sürüp diğerini yapıştırıp dizdikten sonra dolapta biraz bekletiyoruz. Afiyet olsun....

    Oku - Yorum Yap | 1 yorum

  • İKİ RENKLİ KADAYIF TATLISI
    Malzemeler 2 yemek kaşığı hazır kadayıf1 tatlı kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı şeker1 paket çikolatalı pudingHindistan cevizi Muhallebi için; 1 su bardağı süt1 su bardağı su2 yemek kaşığı nişasta1,5 yemek kaşığı un4 yemek kaşığı şekerYarım paket vanilya Hazırlanışı Tencerenin içine vanilya hariç bütün muhallebi malzemelerini alıyoruz.Karıştırarak koyu kıvama gelince altını kapatarak kenara alıp, bardaklara boşaltıyoruz.Pudingi paketin arkasındaki tarifin yarısına göre yapın.Tavaya tereyağı ve şekeri alıp, eritiyoruz. Kadayıfı da döküp, harmanlayın.Sonra kenara alıp, ılıdıktan sonra ılık veya soğuk muhallebinin üstüne dökün.Üzerine ılık veya soğuk pudingi dökün. Hindistan cevizi ile süsleyip, servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN...

    Oku - Yorum Yap | 0 yorum

  • KARAMELİZE AYVA TATLISI
    Malzemeler 1 adet orta boy ayva1 çay bardağı şeker1 çay bardağı su Hazırlanışı Ayvanın çekirdeklerini çıkartıp, dilimleyelim. Şekeri tavaya alıp, eritelim. (şeker erirken kaşıkla karıştırmayın. Erdikten sonra tahta kaşık kullanabilirsiniz)Eriyen şekere suyu koyup, bir iki çevirip, karamelize olunca ayvaları dizelim. 10 dk bir tarafını 10 dk bir tarafını pişirelim. Servis tabağına alıp, süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN🌹...

    Oku - Yorum Yap | 5 yorum

  • HAYIRLI CUMALAR
    Hepimizin cuması mübarek olsun 🙏...

    Oku - Yorum Yap | 4 yorum

  • Püf noktalari
    Kopuklu yogun kivamli bir kahve yapmanin puf noktalari nelerdir 😊...
    Oku - Yorum Yap | 60 yorum

  • 🍰KEK🍰
    Arkadaşlar kek yapacağım da, kaç tane yumurta kullanmalıyım??? 2 mi 3 mü ???...
    Oku - Yorum Yap | 35 yorum

  • La Herkete Tunaydin Kutura Batmayin Diyimi İsiydim Ya😆😆😆
    😆😆😆🔫🔫🔫😆😆😆☕☕☕😋😋😋...
    Oku - Yorum Yap | 29 yorum

  • Hamsiyi temizlemeden once cifle yikasam kokusu cikar mi 😅
    Igrene igrene temizle miden bulansin o koku eve sinsin ve yemek yiyeme bu bana reva mi 😣🤢😵😷...
    Oku - Yorum Yap | 13 yorum

  • herkes keyfinde
    Herkese hayırlı pazarlar biz beyaz köleler çalışmaya devam : ...

    Oku - Yorum Yap | 0 yorum

  • yeni tarif lutfen
    okadar tarinedikkat etsemdehep umudu eksik katiyorum hayata🤔🤔...
    Oku - Yorum Yap | 4 yorum

  • PASTACI
    254 kodlu pastamiz ...

    Oku - Yorum Yap | 2 yorum

  • Pasta
    gunaydin milltlet ...

    Oku - Yorum Yap | 7 yorum

  • PASTACIYIM
    merak ettiginiz seyleri sorabilirsiniz...

    Oku - Yorum Yap | 2 yorum

  • merhabaaa
    Kumru Yemek İsteyen Var mı...!!! ...
    Oku - Yorum Yap | 0 yorum

  • aciktim
    yemek yapicak olan yokmu...
    Oku - Yorum Yap | 4 yorum