MUTFAK
bu kategoride yeni konu aç

  • bugün ne yemek yapbilirim
    İftar için düşünceniz nedir ??
    Oku - Yorum Yap | 16 yorum

  • Sizin en sevdiğiniz tatlı hangisi 🤗
    Benim tatlım 😀
    Aşk bir volkan gibidir en sevdiğim....kazandibidir... 😂😂
    Oku - Yorum Yap | 34 yorum

  • yayla corbasi
    sicak ramazan gunlerinin en guzel corbasi bencee https://youtu.be/m7OJohZOT0A
    Oku - Yorum Yap | 30 yorum

  • yaşasın özgürlük
    canımız isterse yaparız😋

    Oku - Yorum Yap | 6 yorum

  • mutfak
    mutfaktan selam herkese uzun zaman oldu girmeyeli hayırlı pazarlar
    Oku - Yorum Yap | 2 yorum

  • Ellerime sağlık 🤗😋
    Miş gibi sütlü toplar 😋

    Oku - Yorum Yap | 7 yorum

  • adana kebap
    sizce güzel yapmış mıyım acaba.??

    Oku - Yorum Yap | 1 yorum

  • Selamün aleyküm Uyumayanlara
    Çay var çay, çay var çay, çay var çay la çay var çay ooooooo çay var çaayyyyy cayyy 😅😅😅😅
    Oku - Yorum Yap | 6 yorum

  • merak
    Bu yoğurdu sarımsaklasak da mı saklasak sarımsaklamasak da mı saklasak
    Oku - Yorum Yap | 24 yorum

  • HAVA SOĞUK
    kabak tatlısı hazır...buyrun güne

    Oku - Yorum Yap | 0 yorum

  • dogum gunu
    kolay bi pasta tarifi olan vRmi
    Oku - Yorum Yap | 0 yorum

  • aksama kimler ne pisiriyor
    alalim menuleri ben daha dusunuyom
    Oku - Yorum Yap | 4 yorum

  • Ee ben yaparsam bole olur🤗🤣
    speaciel pizza🍕

    Oku - Yorum Yap | 2 yorum

  • Yaprak sarması 😊
    Bir tencere zeytinyağlı yaprak sarması pişmeye hazır buyrun gelin 😊😊😊

    Oku - Yorum Yap | 42 yorum

  • Hayat sevince güzel
    Dün gecti yarin var mı? Gençliğinde gúvenme ölen hep ihtiyarmiii?

    Oku - Yorum Yap | 0 yorum

  • İKİ RENKLİ KURABİYE
    Malzemeler

    2 adet yumurta2 su bardağı pudra şekeri250 gram oda sıcaklığında margarin1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaAldığı kadar un2 çorba kaşığı kakao

    Hazırlanışı

    Derin bir kaba kakao hariç bütün malzemeyi alıp yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurun yarısını ayırıp diğer yarısına kakao koyup yoğurun. Merdane ile iki hamuru da açın. Daha sonra ikisini birbirinin üzerine koyun. Yanları bıçak yardımı ile düzeltin ve rulo gibi sarın. Bıçakla dilim dilim kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin veya yuvarlayıp koyabilir siniz. 150° önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.
    AFİYET OLSUN.
    Oku - Yorum Yap | 0 yorum

  • AZ MALZEMELİ PASTA
    Malzemeler

    4 adet yumurta2 paket kakaolu pastacı kreması1 paket krem şanti1 su bardağı süt

    Üzerine;

    Vişne reçeli

    Hazırlanışı

    Sütü bir kabın içerisinde krem şantiyle çırpıyoruz, kıvama gelince buzdolabına koyup soğumaya bırakıyoruz. Yumurtaları bir kabın içerisine kırıp 10 dk blenderle çırpıyoruz. İçerisine kakaolu pastacı kremasını koyup kıvama gelene kadar blenderle çırpıyoruz. Sonra fırında dayanaklı yuvarlak cam borcamın içerisine yağlı kağıdı koyup karışımı içine döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişiyoruz. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın dolaptaki krem şantiyi soğuduktan sonra üzerine döküyoruz. Kenarlarına sürmeden üstüne yatıyoruz. Sonra üzerine vişne reçelinin vişnelerini koyuyoruz dolapta biraz daha dinlendirdikten servis yapabilirsiniz 🙂 AFİYET OLSUN
    Oku - Yorum Yap | 2 yorum

  • NEFİS KURABİYEM
    Malzemeler

    1 paket margarin1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı pudra şekeri2 su bardağı nişasta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya11 yemek kaşığı dolu dolu unVişne reçeli

    Hazırlanışı

    Oda sıcaklığında kalmış margarini ve diğer malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırıyoruz. Sonra yıldız uçlu kurabiye aparatının içine hamurdan koyup baş parmağımızla aşağıya doğru bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye resimdeki gibi diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakikaya yakın üzeri biraz pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Top top yaptığımız kurabiye şekillerini soğuyunca birinin arasına reçel sürüp diğerini yapıştırıp dizdikten sonra dolapta biraz bekletiyoruz. Afiyet olsun.

    Oku - Yorum Yap | 1 yorum

  • İKİ RENKLİ KADAYIF TATLISI
    Malzemeler

    2 yemek kaşığı hazır kadayıf1 tatlı kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı şeker1 paket çikolatalı pudingHindistan cevizi

    Muhallebi için;

    1 su bardağı süt1 su bardağı su2 yemek kaşığı nişasta1,5 yemek kaşığı un4 yemek kaşığı şekerYarım paket vanilya

    Hazırlanışı

    Tencerenin içine vanilya hariç bütün muhallebi malzemelerini alıyoruz.Karıştırarak koyu kıvama gelince altını kapatarak kenara alıp, bardaklara boşaltıyoruz.Pudingi paketin arkasındaki tarifin yarısına göre yapın.Tavaya tereyağı ve şekeri alıp, eritiyoruz. Kadayıfı da döküp, harmanlayın.Sonra kenara alıp, ılıdıktan sonra ılık veya soğuk muhallebinin üstüne dökün.Üzerine ılık veya soğuk pudingi dökün. Hindistan cevizi ile süsleyip, servis yapabilirsiniz.
    AFİYET OLSUN

    Oku - Yorum Yap | 0 yorum